V-am zis acum o săptămână că o ard statornic si dubios cu iPhone 4 și sunt super încântată de noua jucărie, atât de încântată încât îmi doresc de la Moș Crăciun un Ipad. Rămâne de văzut dacă neva aduce un Ipad 1 sau 2, căci mari diferențe între ele nu ar fi, sau poate încă nu le-am descoperit noi. Și cum un smartphone nu e smart fără aplicații și fără conexiune la internet pe mobil, în aproape 10 zile de când mânuiesc cu dibăcie și mare drag Iphone 4, am descoperit și câteva aplicații gratuite care, cred eu, sunt utile oricărui posesor de I-telefon. Să purcedem deci la descrierea lor!
Google Search. Ce îmi place mult la aplicația asta este că poți să găsești informații despre un loc, un restaurant, o clădire, o stradă făcându-i o poză. De exemplu sunt în București și fotografiez Arcul de Triumf, eu nu știu ce reprezintă construcția (ok, nu că ar fi greu de ghicit, dar așa…par example), aplicația îmi afișează toate informațiile pe care le găsește despre obiectul fotografiat.
Google Translate. E utilă când ești într-o țară străină și nu înțelegi un cuvânt sau o frază. Scoți frumușel telefonul, faci repede o poză și în câteva secunde ceața neștiinței dispare și totul devine ușor comprehensibil. Da, minunile tehnologiei.
IFlashDrive. O aplicație intelgenta care transformă Iphone-ul tău într-un stick de memorie și care îți permite să trimiți fișiere prin bluetooth. Poți de asemenea să transmiți fișiere între două sau mai multe device-uri: tablete, PC-uri, alte telefoane.
TeamViewer. Cu această aplicație activezi funcția de remote control între telefon și calculator/laptop. Cu alte cuvinte poți intra pe laptopul de la serviciu direct de pe telefon și poți accesa și downloada fișierele de acolo oriunde te-ai afla! Azi de exemplu am avut nevoie de un fișier de pe calculatorul de la serviciu și cum plecasem de ceva vreme și sub nicio formă nu m-aș mai fi întors, aplicația asta a fost, cum ar zice americanii, a real lifesaver. Te scoate din multe încurcături. Ești plecat undeva și ai nevoie urgentă de ceva din calculator? Cu aplicația TeamViewer ai acces de oriunde la device-ul tău de acasă. Gata cu stresul “am uitat stick-ul acasă”, de acum ai tot ce ai nevoie din calculatorul tău direct pe telefon. Easy as a pie!
Find my Iphone. Să sperăm că nu va fi nevoie niciodată s-o folosiți în scopul pentru care a fost creată și anume dacă vă pierdeți telefonul sau vă este furat, puteți instala pe un alt Iphone aplicația, vă logați cu contul vostru de Itunes și vedeți exact locația Iphone-ului dispărut și îl puteți închide de la distanță. Asta e partea bună. Partea mai incomodă vine când vrei să pleci la cumpărături fără știrea soțului și el are acces prin aplicația respectivă la locația telefonului și implicit a voastră. Nu-i mai poți spune “Iubi, sunt acasă mă uit la serial” căci vede imediat că bântui în zona Mall-ului. (însă nu vă panicați prea tare căci nu va ști niciodată dacă plecați de acolo cu una sau cu zece plase de cumpărături.
Shazam. Ai auzit vreodată o melodie la radio și ți-a plăcut însă când ai ajuns acasă ți-ai dat seama că n-ai reținut niciun vers și nu o poți căuta pe google? Aplicația Shazam te ajută să descoperi instant cine cântă melodia, îți arată versurile, ba mai mult îți spune și când și unde are artistul/formația respectiv/a concert în următoarea perioadă. Ce ușurare că acum s-au dus vremurile sumbre când te chinuiai să reții două trei versuri ca să poți caută piesa pe google și chiar și așa există șansa nefastă de a nu reține corect și nici măcar Google-your best friend- nu te ajuta să găsești ceva relevant! Cu Shazam insă auzi melodia, îți place, pornești aplicația și afli pe loc cine e autorul și cum se numește piesa care îți gâdilă în mod plăcut urechile.
Imdb. Știe toată lumea ce este imdb-ul. Aplicația te ajută să găsești în timp util filmele preferate, să le votezi, să impărtăsesti impresiile tale legate de ele, sa fii la curent cu filmele nou apărute, să vezi ce actori au jucat, review-urile altor useri etc.
Imdb Trivia. Dacă te crezi un cinefil înrăit, aplicația îți antrenează constructiv memoria ta legată de filme, actori, premii oscar, regizori, coloane sonore etc. E un mod distractiv și relaxant de a-ți testa cunoștințele în ale cinematografiei.
Cinemagia. Eu o folosesc doar pentru a afla programul cinematografelor din Ploiești și București si uneori pentru programul TV. Pentru alte detalii există Imdb-ul.
Daca mai stiti si voi altele, please share them!
Lasă un răspuns