Idei pentru a regăsi inspirația

Pentru că cei care bloguim constant știm cum e să rămâi pur și simplu în pană de idei și efectiv să stai în fața monitorului, cu o pagină albă în față pe care aștepți să se așterne de la sine gânduri și idei care întârzie să apară. Da, inspirația se pierde mai ușor decât ne-am închipui. Motive sunt destule: fie că am avut o perioadă stresantă, fie că suntem într-o pasă mai puțin creativă sau pur și simplu orice subiect despre care am putea scrie îl găsim că fiind neinteresant și atunci hotărâm s-o lăsăm baltă. Și mie mi s-a întâmplat de câteva ori să nu găsesc pur și simplu o idee de articol care să-mi placă și despre care să merite să scriu. Și atunci mi-am creat în minte o listă de idei pe care s-o am în vedere când mă aflu în momente de colaps al imaginației.

Revigorează o idee generală în funcție de sezon. Se apropie sărbătorile, poți scrie despre Crăciun, Anul Nou, activități de iarnă, vacanțe, împodobirea bradului sau poți povesti o întâmplare personală care să aibă legătură cu ele. În funcție de perioada anului se găsesc subiecte care pot fi “scoase de la naftalină” și pe lângă care poți broda impresii, păreri, opinii și ce-ți mai trece ție prin cap referitor la ele.

Fii cu ochii pe presa scrisă. Întotdeauna o să găsești cel puțin un subiect care se potrivește cu blogul tău și pe care îl poți dezbate din perspectiva ta, fie că aduci o notă dramatică, fie că o faci într-un stil umoristic sau sarcastic, știrile sunt întotdeauna o sursă inepuizabilă de idei.

Caută noutățile din știință. Mereu apar invenții noi, lucruri interesante despre care poți să scrii. Abonează-te la feed-urile site-urilor de specialitate și când apare ceva despre care consideri că merită să scrii, fă-o. Azi m-am abonat și eu la ScienceDaily și abia aștept să-mi bag năsucul pe acolo.

Uită-te la talkshow-uri sau ascultă emisiunile de la radio. În ambele cazuri se dezbat subiecte fierbinți, de ultimă oră din aproape orice domeniu. E imposibil să nu găsești o idee pe care o poți dezvolta la tine pe blog. Nu trebuie doar să relatezi ce au spus moderatorul și invitații, ci s-o abordezi din perspectiva ta și să-i conferi o notă de unicitate.

Analizează-ți viața și rutina zilnică
. Vezi cu ce probleme te-ai confruntat în ultimul timp, ce dileme te-au încercat și expune-le pe blog, poate se găsesc printre cititorii tăi persoane care s-au lovit și ele de aceleași dificultăți și s-au aflat în aceleași impasuri și puteți împărtăși experiențele și soluțiile. Nu știi cu ce să te îmbraci la o aniversare fancy sau ești invitat la un eveniment highclass și nu știi ce atitudine să adopți, scrie pe blog, deschide-te și cu siguranță se vor găsi cititori care să aibă păreri pertinente de împărtășit.

Fii atent la discuțiile altora, fie că ești în autobuz, sau ești la coadă la plătit facturi sau în supermaket, ai sa fii surprins sa vezi cate dintre conversatiile celor din jur iti pot servi ca sursa de inspiratie. Eu am experimentat de multe ori lucrul asta și chiar articolul precedent e bazat pe conversația unor colegi de muncă.

Recitește-ți articolele vechi
și ai să descoperi că unele lucruri s-au schimbat, că nu mai ai aceleași viziuni legate de un anumit lucru. Treaba asta am văzut-o prima dată la Tomata pe blog și mi s-a părut o abordare interesantă pe care am de gând s-o pun și eu în practică cât  de curând.

Vă doresc un week-end inspirational și cât mai multe idei creative! Să-mi spuneți ce a ieșit și dacă mai aveți și voi alte idei, please share!