2020 nu-i un an bun pentru filme?

Bre, dragilor! Eu sunt eu prea batran, ori m-am transformt in tata! Ori 2020 nu-i un an bun pentru filme. Ori astia de fac reviewuri la filme nu mai stiu ce-i aia drama, comedie, romantism si asa mai departe. Ori lipseste, cu desavarsire, imaginatia. A scenaristilor, ma gandesc. Altfel nu imi imaginez de ce seamana asa de bine filmele intre ele.

Doi la mana, cu ceva vreme in urma mi-am propus sa nu mai urmaresc filme de care zice Roscata. Nu ca n-are gusturi la filem, da’ le nimerea, pe toate, de toata jena. Pe urma m-am prins ca nu prea ai de unde alege. Daca scrie in coada filmului 2020, e clar. O sa fie de rahat!

Si hai cu exemplele: aseara am umarit ‘ Drive, unul dintre CELE mai PROASTE pe care le-am vazut vreodata. Roscata se gandise ca imi face o bucurie, cu un film de actiune, pe care o sa-l urmaresc cu sufletul la gura. Dupa ce l-am vazut, am facut amandoi spalaturi retinale, ca sa scapam de imaginea unui film de toata jena, liniar, fara actiune, fara rasturnari de situatie, fara sex, fara nimic! Un film in care actorul principal (Ryan Gosling) (cunoscut, nu?!) beleste ochii, misterios, in neant, aproape tot filmul. Si are 15 replici. M-am uitat pe imdb si am vazut ca filmul a costat 15 milioane de dolari. Se vede. Chiar si in momentul asta incerc sa imi aduc aminte MACAR de ceva care sa-mi fi placut…

Hai cu exemplele: zilele trecute am urmarit ‘ The Other Guys (2010), alt film ‘ superb’. Asta parca a mai mers, se vede treaba ca-i facut in 2010 si, macar, se bucura de niste nume: Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson, Eva Mendes. Un film care nu m-a dat pe spate, destul de plictisitor. Spun ‘ destul’ pentru ca are si punctele lui bune. Macar e relativ funny. E povestea oamenilor ‘din spate’, care doresc, teribil de mult, sa ajunga ‘ in fata’.

Hai cu exemplele: am vazut ‘ Super8(2011). Acum, stomacul meu zbiara ‘ de ce?!?!?’ Sa ma lamureasca si pe mine careva. De ce s-a numit asa? De ce nu ‘Prisoner on a strange planet’, de exemplu? Care-i faza cu Super 8? Un extraterestru care aduna bucatele demetal, ca tanti Aglaia in drum spre depozitul de fier vechi, ca sa-si construiasca o nava cu care sa plece de pe pamant. Na, eu stiam ca astia is destepti, mai destepti decat noi, dar sa faci din cacat bici si sa mai si porneasca, e cale lunga! Oricum, interesante efectele.

Hai cu exemplele: am urmarit ‘Puss in Boots (2011). Part funny, part boring. Dupa atatea Shrekuri, mergea si unul cu Motanul Banderas. Am observat ca s-a batut moneda pe Humpty Dumpty. Asta sa fie personajul principal in urmatorul film? Nu zic de rau de animatia asta, doar ca, nu stiu, ceva nu mi-a mers la inima.
Urma sa vedem Melancholia (2011), The Tree of Life (2011) si Immortals (2011), dar deja mi-e frica. Primul cica e o drama plictisitoare si fara noima, al doilea are aproape numai reviewuri naspa si al treilea e un remake (aproape pas cu pas) al lui 300. Exceptand personajele si parte din poveste.
Sa le mai vad sau nu?
Pe de alta parte, de unul singur (fara opinii feminine) urmeaza sa vad: Cpt. America The first Avenger, Green Lantern si Conan The Barbarian. Hm? Opinii?