Avantajele vs dezavantajele cumpărăturilor online

online shopping

De-a lungul vremii am tot comandat de pe internet. De la electronice la accesorii, de la haine la cosmetice. Prima mea comandă online a fost prin clasa a 10-a. Un tricou Nightwish imprimat cu albumul “Century Child”. L-am luat de pe bestial.ro (ha, tare! încă mai există site-ul). Am fost super încântată, mărimea mi-a venit perfect (era un S, dar cum eu eram în perioada mea de expansiune pe orizontală, mi s-a potrivit la fix. L-am purtat vreo 2-3 veri la rând. Că rockerii, ce mama naibii. Și de atunci am tot comandat: mouse-uri, telefoane, cabluri, haine, cosmetice, accesorii hand made de pe bloguri, tona de genți etc.

Avantajele cumpărăturilor online imho:

Ai timp să te uiți pe site-uri, să cercetezi, să analizezi

Îți vine produsul acasa.

Găsești questii pe care în magazine în mod normal nu le găsești (de exemplu sunt foarte mulțumită de mouse-ul meu broscuță pe care l-am achiziționat acum 3 ani de pe usbmania. Mă tentează și o buburuză, dar momentan încă funcționează binisor)

Nu trebuie să te deplasezi din magazin în magazin ca să găsești ce ai nevoie

Există o gamă mare de produse din orice categorie. Practic ai opțiuni nelimitate (dacă luăm în considerare și site-urile din afară)

Dacă ai blog ai un avantaj că nu își permite nimeni să-ți expedieze un produs defect că nu-i frumos să apară review-uri negative (Am comandat acum un an o cremă de față de la o farmacie online. A venit și mai avea 2 luni până expira. I-am sunat și le-am spus că doresc să-mi schimbe crema pe cheltuielile lor de transport. La început m-au refuzat și apoi am făcut pe bitchy Ana și le-am zis că e în regulă, am să împărtășesc experiența și cititorilor mei. Și bineînțeles că au dat-o cotită și învârtită și mi-au trimis o cremă care expiră în 2 ani).

Dezavantajele

În cazul hainelor comandate online există riscul să nu nimerești mărimea care ți se potrivește. Chiar dacă eu în general port S se poate că de la o firmă o cămașă S să-mi fie mică și de la o altă firmă să-mi fie mare. Ori sunt puține magazine virtuale de haine din România care oferă informații exacte despre corespondența mărimilor.

La produsele cosmetice marea problemă ar fi textura, culoarea sau compatibilitatea cu tenul. Așa dacă mergi în farmacii poți folosi produsele pentru testare sau poți cere mici mostre pentru a vedea cum se împacă tenul cu produsul respectiv.

E adevărat, nu pierzi timp pe drum cotrobăind prin magazine dar trebuie să fii acasă când sosește curierul. Și dacă programul tău de la serviciu se suprapune cu al lui și nu are cine să stea acasă să ți-l ia trebuie să umbli tu după el.

Concluzie?

Se merită să comanzi online ceva cu care să mergi la sigur: un cablu, o husa, un mouse, accesorii, genți (un pic dubitabil și în cazul lor), dvd-uri cu muzică, filme…